Godaan- The Gift of A Cow

“Goodan- The Gift of a Cow” er en forestilling inspirert av den indiske forfatteren Munshi Premchands roman “Godaan”(1936). Danseren og koreografen Sudesh Adhana (Xproarts) står bak forestillingen i samarbeid med danserne Raja Anand og Nora Svenning, musikeren Ulf Knudsen og produsent Alice Nilssen.

Forestillingen har indisk premiere i Faridabad Municipal Auditorium den 21. mars 2013, og deretter en forestilling på Epicentre Gurgaon den 22. mars. Den norske premieren blir på Smestad Gård på Kløfta den 13. april 2013.

Den siste fasen av prøvene vil foregå i New Delhi, India, fra 17. februar frem til premieren. Tidligere research for forestillingen har foregått på to norske gårder; Kaabbel Gård i Våler og Smestad Gård på Kløfta, og dette arbeidet sammen med Sudesh Adhanas erfaringer fra landbruket i India danner grunnlaget for bevegelsesspråket i forestillingen.

Hori, bokens hovedperson, er en fattig bonde som desperat lengter etter å eie en ku, som i landlige India er et symbol på rikdom og velstand. Denne lengselen(om enn ikke nødvendigvis etter en ku) er lett å kjenne seg igjen i, drømmen man strekker seg etter.

“Godaan- The Gift of a Cow” er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunst, Fond for Lyd og Bilde og Stikk.no (UD)

Link til Sudesh Adhanas blogg for prosjektet:

http://godaanbyxproarts.blogspot.no/

Leave a comment